Beste Kaasnoviteit Eytemaheert Kaas

Maurits heeft er een aantal enerverende dagen op zitten, hij was namelijk twee dagen als gast aanwezig bij de Foodbeurs Voedselspecialiteiten in Houten, bij de stand van Intercheese. Intercheese neemt sinds dit jaar de verkoop van de Eytemaheert kaas op zich, vanuit hun samenwerking met Kaaslust. Intercheese had flink uitgepakt! Eytemaheert werd gepresenteerd als Noviteit en dat was visueel gemaakt met een zeer grote 'kaas' van Eytemah...

Natuurbuurderij Oplossing Stikstof

Wellicht heb je er al een en ander over gelezen, over het plan dat Maurits en ik, tezamen met een aantal andere boeren, hebben om een deel van het stikstofprobleem te tackelen. Allereerst wil ik zeggen, luid en duidelijk: ja, wij vinden dat er inderdaad een stikstofprobleem is, waarbij óók de landbouwsector een rol speelt. Een significante rol, zowel in het veroorzaken van het probleem alsook in het bieden van een oplossing. Een ...

Eytemaheert 2.0
28-03-2022

Eytemaheert 2.0

In de vorige blogpost schreef ik over de aankoop van de ruime 47 hectare grond, iets waarvan wij zelf al enige tijd wisten dat de levering dit jaar zou plaatsvinden. Plannen maakten we al vanaf het tekenen van de oorspronkelijke koopakte, dus je kunt je voorstellen dat we heel blij zijn nu hiermee aan de gang te kunnen gaan. In deze blogpost nemen we je graag wat verder mee in onze meer concrete plannen, al zijn ook deze nog niet allemaal...

Eytemaheert groeit en bloeit

We hebben een flinke stap gezet om met Eytemaheert verder te kunnen ontwikkelen richting een nog meer bloeiend geheel, een natuurinclusief en duurzaam landbouwbedrijf dat toekomstbestendig is en blijft. We hebben 47,6 hectare grond aangekocht, grotendeels grenzend aan onze pachtlocatie in Leutingewolde. Een min of meer onbeschreven blad, percelen waar we onze visie en plannen kunnen uitrollen, met eigen regie en eigen koers...

Hallo! Ik (Jessica) deel op deze blog mijn ervaringen en de belevenissen op en rond boerderij Eytemaheert. Je kunt hier lezen over de onwikkelingen van ons bedrijf en het gebied dat we aan het inrichten zijn naar een steeds waardevoller natuurlijk landbouwgebied, waarbij wij als missie hebben optimaal een diversiteit aan voedsel te produceren, binnen de grenzen van de natuur.

Soms geef ik je een inkijkje in mijn/onze persoonlijke zienswijze en ervaringen. Onze inspanningen zijn precies dat: inspanningen en dat is niet altijd makkelijk. Ik hoop je te inspireren, vermaken en informeren, want wij hebben een uniek verhaal te vertellen.

 

Jessica Tepper-Kuiper