Met het houden van onze Groninger Blaarkop koeien, met de keuzes die wij maken op het gebied van natuurbeheer en met het herstel van biodiversiteit, werkt Eytemaheert heel bewust en actief aan het verduurzamen van de landbouw, veehouderij en de agro-ecologie. Juist door ook runderen in te zetten, versterken wij deze punten. "Het is niet de koe, het is de hoe" als het gaat om duurzaamheid, klimaatverandering en biodiversiteit. Wij maken ons sterk voor een andere zienswijze en voor andere keuzes, onder veehouders én onder consumenten.

Eet je graag vlees en vind je bewuste vleesconsumptie belangrijk? Wil je graag vlees kopen dat écht rechtstreeks van de boerderij komt? Eytemaheert verkoopt rundvlees rechtstreeks van de boerderij, zonder tussenhandel. Vlees met een verhaal, met een zichtbare herkomst, met contact met de mensen die er achter staan. Meer lezen over de slacht doe je hier. Het kennen van de boer wordt steeds belangrijker gevonden. Voor onze Groninger Blaarkop kaas geldt hetzelfde: van de melk van onze grasgevoerde Blaarkop koeien wordt de (h)eerlijkste kaas gemaakt, op ambachtelijke wijze.

It's not the cow, it's the how

Film Goed Vlees met Eytemaheert.

Duurzaam vlees, direct van de boer!

Koop je duurzaam vlees, direct van de boer. Je kiest hiermee heel bewust voor:

 • Kwaliteitsvlees van de Groninger Blaarkop
 • Vlees van dubbeldoelkoeien: dubbel zo duurzaam, dubbel zo lekker!
 • Grasgevoerd: gezonder, lekkerder, natuurlijk en beter voor het milieu
 • Vrij van antibiotica en andere toevoegingen
 • Twee weken gerijpt voor mals vlees met een perfecte smaak. Daardoor blijft het vlees langer goed in de vriezer
 • Diepgevroren voor jouw gemak en behoud kwaliteit
 • Duurzaam en diervriendelijk
 • Scherpe prijs want rechtstreeks van de boer
 • Vlees van Nederlandse bodem: geen lang transport voor de koeien = beter voor de koe, beter voor het milieu en beter voor de toekomst
 • Behoud van biodiversiteit

Duurzaam vlees kopen

De keuze om duurzaam vlees te kopen maak je niet voor niets. Kies je voor ons vlees dan kies je voor kwaliteit:

 • Blaarkop vlees is prachtig gemarmerd vlees: met vet dooraderd = een perfecte smaak en structuur
 • Blaarkop vlees is gezonder vlees, puur en natuurlijk
 • De Groninger Blaarkop koe bevat een oergen waardoor de weerstand van de koe zeer hoog is = geen antibiotica nodig
 • Hoog B12 gehalte
 • Grasgevoerd: hoog in Omega-3, CLA en vitamine A en E
 • Geliefd bij topkoks, vleesliefhebbers, BBQ-helden en vele hobbykoks

Meer lezen over waarom grazers en grasgevoerd vlees zo goed en duurzaam zijn? Je leest het in deze blogpost.

Het duurzame vlees van onze Blaarkop koeien wordt direct na het snijden en verpakken (vacuüm) diepgevroren. Doordat je het vlees ophaalt bij de boerderij of bij een andere afhaallocatie, hoeven er geen kostbare en milieubelastende maatregelen genomen worden om het vlees op te slaan en te vervoeren. Wij verpakken ons diervriendelijke vlees in duurzame papieren tassen/dozen, die je zelf eventueel kunt hergebruiken.

Wij vriezen het vlees professioneel in, zodat het bij jou thuis zó de vriezer weer in kan. Door het directe invriezen blijven de kwaliteit en smaak perfect. Het is belangrijk dat vlees snel wordt ingevroren. Bij vlees dat maar langzaam onder het vriespunt komt, gaan vleessappen kristallen vormen, die de spiervezels kunnen beschadigen. Doordat het vlees bij onze slager op professionele manier direct diepgevroren wordt, gaat er niets van de kwaliteit verloren. Lees meer over het proces van slachten op onze site!

Goed om te weten: De aantallen en gewichten van de vleespakketten zijn een indicatie. Omdat wij het belangrijk vinden de koe in het geheel te benutten, kan de inhoud van de pakketten iets verschillen. Maar een 3 kilo pakket zal nooit lichter zijn dan 3 kilo en dat geldt vanzelfsprekend voor alle pakketten. In de beschrijving van de pakketten staat aangegeven welke producten je kunt verwachten. Ons duurzame vlees wordt in kleine, praktische delen verpakt, zodat het gemakkelijk in de vriezer past en het vlug te ontdooien is!

Al onze producten zijn glutenvrij.

duurzaam vlees Eytemaheert

Wil je meer weten of onze zienswijze, over onze idealen en onze doelen? Lees dan vooral onze missie en/of neem contact met ons op.