Vlees kopen bij de boer

Vlees kopen bij de boer betekent natuurlijk en onbewerkt duurzaam vlees kopen. Eytemaheert zet zich af tegen industriële, snelle productie en sluit zich aan bij ‘Slow Food’. Slow Food staat voor 'good, clean & fair food'. Voor Eytemaheert betekent dit dat ons vlees puur én heerlijk van smaak is. Boerderij Eytemaheert houdt uitsluitend Groninger Blaarkop koeien. Dit is een natuurlijk ras en is niet doorgefokt. Deze oer en sterke zoogkoeien grazen in onze wei die uitsluitend natuurlijk bemest wordt. Onze Groninger Blaarkop koeien eten gras en hooi van land in ons beheer en leven goed, met veel ruimte en vrijheid.

Vlees kopen bij de boer, de voordelen!

Vlees kopen bij de boer kent vele voordelen.  Je weet altijd hoe de koeien hebben geleefd: onder welke stal/buiten omstandigheden, wat voor voer ze aten, hoe de kalfjes opgroeien en volgens welke gezondheidsprincipes. Maurits en Jessica onderscheiden zich met hun boerderij door natuurinclusief en extensief te werken, door zich bijzonder hard in te zetten voor het behoud van de zeldzame Blaarkop én door het duurzame vlees goed onder de aandacht te brengen. Ook is boerderij Eytemaheert een onderzoeksboerderij, hiermee zijn wij een voorbeeldbedrijf voor de verduurzaming van de Nederlandse landbouw.

Vragen kunnen gesteld worden, de koeien zichtbaar in de wei of in de stal (afhankelijk van het seizoen). Echt weten wat je eet staat voorop. Wees welkom (wil je eens langskomen, neem contact op voor een afspraak).

De prijzen zijn scherp én eerlijk, voor de consument en de boer. Een eerlijke prijs voor eerlijk vlees dus.

Vlees kopen bij de boer