Wij zijn Maurits en Jessica Tepper, eigenaren van de boerderij Eytemaheert. De Eytemaheert staat in het mooie Sandebuur, in de kop van Drenthe en vlak bij het Leekstermeer en natuurgebied de Onlanden. Op een steenworp afstand staat de tweede locatie, in Leutingewolde. Hier hebben wij de stalruimtes, een groot aantal hectares weideland en van hieruit vindt een deel van de agrarische activiteiten plaats. Inmiddels is er heel duidelijke verschuiving ontstaan, waarbij de locatie in Leutingewolde nu geldt als de hoofdlocatie. 

Groninger Blaarkop natuurboerderij

Wij zijn natuurboeren en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, preventieve antibiotica en kunstmest. Met onze manier van boeren leggen wij ons toe op een zeer natuurinclusieve veehouderij en landbouw. Ons natuurbeheer richt zich op het in stand houden, beschermen en versterken van de natuur. Het behoud en herstel van biodversiteit is daarvan een belangrijk onderdeel. Wij hebben een gesloten kringloop op bedrijfsniveau, dit is uniek te noemen in de huidige landbouw. 

Eytemaheert is een Groninger Blaarkop boerderij met een heel duidelijke missie en met een onderscheidend natuurbeheer. Onze zoogkoeien, de Groninger Blaarkop koeien, hebben een goed en natuurlijk leven.

Een deel van die koeien leeft gedurende het seizoen (van maart/april tot november) op het natuurland van Natuurmonumenten landgoed Vennebroek en landgoed De Duinen. Ook werken we samen met Staatsbosbeheer en beheren wij De Boonspolder in Annen.

Maurits en Jessica Eytemaheert

Vlees van de boerderij

Onze klanten kiezen bewust voor duurzaam rundvlees direct van de boerderij. Een onderscheidend kenmerk (van velen) is het feit dat onze koeien exclusief grasgevoerd zijn. Onze Blaarkop koeien eten gras, zo vers van het land of in de vorm van hooi. Onze koeien krijgen géén krachtvoer (denk aan mais, soja, biet etc). Onze koeien zijn nog oersterk: ze hebben genoeg aan het natuurlijke koeieneten, gras. Dit is veel natuurlijker, lekkerder en gezonder!

De Blaarkop is een zeldzaam, bedreigd runderras. Juist doordat onze koeien, na een goed en dierwaardig leven, worden geslacht en worden vermarkt, kunnen wij inzetten op het doen groeien van de populatie Groninger Blaarkop koeien.

Wil jij ook graag dit (h)eerlijke grasgevoerde Blaarkop vlees kopen? Kijk in de webshop voor onze afhaallocaties en -data. Wij hebben iedere maand een afhaaldag, op meerdere locaties in Nederland, schrijf je in voor de nieuwsbrief om op te hoogte te blijven van deze vleesverkoop (en blijf op de hoogte van alle andere ontwikkelingen en avonturen van ons op de boerderij). Of neem contact op, voor vragen of opmerkingen. We hebben nu ook een verkooppunt van ons duurzame vlees in de stad Groningen.

Eet het om het te behouden!

Lees over onze belevenissen op de boerderij in Jessica's blog.

Natuurboerderij Eytemaheert