De Streken van Wim (24Kitchen, oktober 2017). Fragment Eytemaheert

Reportage Goed Vlees

 

Uitzending De Boer Op (in het kader van Healthy Ageing Week in Groningen). (uitgezonden OogTV 10 oktober 2017).

24Kitchen De Streken van Wim

25 oktober was de uitzending van het 24Kitchen programma De Streken van Wim met het bezoek aan Eytemaheert te zien. De Vlaamse tv-chefkok Wim Ballieu, nam de kijker mee naar onze boerderij en naar het slachthuis, om te vertellen waar hij die (h)eerlijke Blaarkop entrecote vandaan had gehaald. 

Bij Maurits en Jessica van de Eytemaheert dus! Trots op de beelden en op ons verhaal. 

Hier vind je een link naar het door hem bereidde gerecht van onze Groninger Blaarkop entrecote.

24kitchen eytemaheert

Artikel voor de SZH (2017): Schatbewaarders levend erfgoed op de Eytemaheert

Artikel in agrarisch vakblad Nieuwe Oogst Drentse veehouders maken oud runderras rendabel

De Polderpanda

Wij voeren een intensieve strijd voor het behoud van de Groninger Blaarkop en de andere zeldzame (bedreigde) runderrassen. Er is veel belangstelling vanuit de media:

RTVNoord 27-3-'17

Dagblad van het Noorden 6-4-'17

 

Volkskrant 29-3-'17 

 

In april 2017 was Maurits te zien in een item van EenVandaag, om de Polderpanda actie onder de aandacht te brengen.

Bekijk het fragment.

De Boerderij Smartphone gebruik

Een artikel over hoe wij onze Smart Phone gebruiken op en rond de boerderij, gepubliceerd in vakblad De Boerderij.

De Boerderij artikel Eytemaheert

 

De Boerderij (Artikel Man&Vrouw)

'Onze gezamelijke passie zit in de duurzaamheid' Over ons als man&vrouw én als partners in de boerderij. (januari 2018)

Omdat dit artikel online wat reacties opriep, schreef Jessica er ook een blogpost over.