Onze Groninger Blaarkop koeien worden na een goed leven, in de wei en in ruime stallen op onze boerderij, naar het slachthuis (Kroon Vlees in Groningen) vervoerd, per één of twee. In het slachthuis komt de koe eerst één dag tot rust zodat zij geen stress ervaart. Na het slachten wordt het vlees twee weken gerijpt. Het rijpingsproces zorgt ervoor dat het vlees nóg smaakvoller en malser wordt!

Na het rijpen wordt het kwaliteitsvlees van onze weidegang koeien vervoerd naar de slager (ABZ in Anloo), waar het vlees verder wordt verwerkt: grote delen vet wegsnijden, in kleinere stukken snijden en vacuüm verpakken. Een deel van het gehakt wordt verwerkt tot hamburgers en worsten/saucijzen. Ook worden de etiketten aangebracht en wordt alles in kratten geplaatst. Al het duurzame vlees wordt direct na het verwerken diepgevroren en tot afhalen bewaard in de vriescel. En dan kan jij het boerderijvlees bestellen en genieten van de heerlijke, pure smaak van ons Groninger Blaarkop vlees!