We gaan ervoor!

05-01-2021

Met de start van het nieuwe jaar is het tijd voor het oppakken van goede voornemens. Over het algemeen ben ik niet van de strikte goede voornemens, maar één heb ik er in ieder geval dit jaar: het bloggen voor deze site weer oppakken. De laatste post dateert namelijk van februari 2020... Geschreven in een periode dat de wereld er nog wezenlijk anders uitzag dan de rest van het jaar 2020. Ook een periode dat mijn en ons leven er anders uitzag. We weten allemaal hoe het in maart ging, toen de kinderen thuis school moesten krijgen, afspraken en bijeenkomsten buiten de deur plots niet meer doorgingen, de wereld op een bepaalde manier tot stilstand kwam, maar de hectiek tegelijkertijd behoorlijk toenam: alles draaiende houden was een opgave.

Bovendien waren wij aan het begin van 2020 begonnen met het melken van onze koeien en zaten we volop in de opstart van onze kazen en de verkoop daarvan moest nog op gang komen. Op 13 maart hadden we zelfs de feestelijke en officiële lancering van onze unieke Groninger Blaarkop kaas gepland staan. Een dag ervoor echter moesten we wel besluiten dat niet te laten doorgaan, wijzelf en de genodigden vonden het niet verstandig. En zo begon voor ons een pittige periode als ondernemers temidden van deze pandemie. Met vallen en opstaan kunnen we nu terugkijken op een jaar waarin we ons goed staande hebben kunnen houden, waarin we ondanks alles mooie stappen hebben kunnen zetten waarop we dit jaar kunnen voortbouwen. Maar in alle eerlijkheid, energie en tijd vinden temidden van de hectiek thuis en in de wereld, nu ook onze dochters weer thuis zijn van school (6 en 8 jaar) is niet altijd makkelijk, dat zal iedere thuiswerkende ouder kunnen beamen. Natuurlijk hebben we verre van stilgezeten, nu ik erover nadenk hebben we aardig wat media over de vloer gehad, hebben we meegewerkt aan een tv commercial van de Caring Farmers, hebben we onze Groninger Blaarkop kaas bij heel wat winkels in de schappen gekregen, hebben we voor de vierde keer op rij een FOOD100 erkenning verdiend en wonnen we de tweede prijs van het Duurzaamste Drentse bedrijf van 2020. 

Toch hoop ik dat we er in het jaar 2021 nog meer de schouders onder kunnen zetten, meer dan in het jaar dat achter ons ligt. We hebben voor het dagelijkse werk op de boerderij inmiddels een mooi team opgebouwd, waardoor wij ons goed kunnen richten op het draaiende houden van alle facetten van dit bedrijf, zonder dat Maurits elke (doordeweekse) dag de koeien moet melken en verzorgen . Ook voor het land- en loonwerk hebben we medewerkers. Bovendien heeft Maurits' moeder het kaasonderhoud opgepakt, waar ook wekelijks heel wat uren in gaan zitten. Wij vervelen ons zeker niet en zonder dit kleine team van medewerkers zouden we niet kunnen doen wat we doen met Eytemaheert.

Al met al hopen wij dit jaar verder te kunnen ontwikkelen met de kaasverkoop, het neerzetten van ons merk, het verdere kennis en ervaring opdoen op het gebied van natuurinclusieve kringlooplandbouw (en vooral het delen hiervan) en we hopen van harte dat de eerste stappen van de herbouw van de locatie in Leutingewolde gezet gaan worden. 

Op het nieuwe jaar!

Eén van de hoogtepunten van 2020

Eén van de hoogtepunten van 2020

Hallo! Ik (Jessica) deel op deze blog mijn ervaringen en de belevenissen op en rond boerderij Eytemaheert. Je kunt hier lezen over de onwikkelingen van ons bedrijf en het gebied dat we aan het inrichten zijn naar een steeds waardevoller natuurlijk landbouwgebied, waarbij wij als missie hebben optimaal een diversiteit aan voedsel te produceren, binnen de grenzen van de natuur.

Soms geef ik je een inkijkje in mijn/onze persoonlijke zienswijze en ervaringen. Onze inspanningen zijn precies dat: inspanningen en dat is niet altijd makkelijk. Ik hoop je te inspireren, vermaken en informeren, want wij hebben een uniek verhaal te vertellen.

 

Jessica Tepper-Kuiper