Wij zijn Maurits en Jessica Tepper, eigenaren van de boerderij Eytemaheert. De Eytemaheert staat in het mooie Sandebuur, in de kop van Drenthe en vlak bij het Leekstermeer en natuurgebied de Onlanden. Sandebuur staat bekend om haar geschiedenis met het rijke aantal aan boeren. Nu zijn dat er nog maar relatief weinig, waar wij er één van zijn. 

Groninger Blaarkop boerderij

Wij zijn traditionele boeren en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen, preventieve antibiotica en kunstmest.

Eytemaheert is een Groninger Blaarkop boerderij met een heel duidelijke missie en met een onderscheidend natuurbeheer. Onze weidegang koeien, de Groninger Blaarkop koeien, hebben een goed en natuurlijk leven.

Een deel van die koeien leeft gedurende het seizoen (van april tot november) op het natuurland van Natuurmonumenten landgoed Vennebroek en landgoed De Duinen.

maurits jessica eytemaheert

Vlees van de boerderij

Het is voor ons een prachtige uitdaging om het traditionele boerenbedrijf te combineren met de gemakken van nu; het bestellen via internet.

Vlees van de boerderij bezorgd bij onze klanten. Wij leveren door het hele land ons duurzame vlees aan huis tegen een scherpe prijs!

De Blaarkop is een zeldzaam, bedreigd runderras. Juist doordat onze koeien, na een goed en dierwaardig leven, worden geslacht en worden vermarkt, kunnen wij inzetten op het doen groeien van de populatie Groninger Blaarkop koeien.

Eet het om het te behouden!

Lees over onze belevenissen op de boerderij in Jessica's blog.

We zijn ons assortiment aan het uitbreiden tot een complete online boerderijwinkel. Momenteel verkopen we, naast het vlees, honing van de imker, puur lamsvlees, frisse fruitsappen en biologische kruiden maken inmiddels deel uit van ons assortiment.