Vleespakketten afhalen september
Lees meer

Vleespakket bestellen

Bij Eytemaheert kun je eenvoudig vleespakketten bestellen. Ons duurzame vlees komt van de Groninger Blaarkop koeien en is kwaliteitsvlees. Op elk vleespakket staat duidelijk aangegeven wat er allemaal in zit. Het is wel goed om te weten dat de aantallen en gewichten van de pakketten een indicatie zijn. Wij vinden het belangrijk dat de koe in het geheel wordt benut waardoor de inhoud van de pakketten iets kan verschillen. In de beschrijving bij de vleespakketten kan je zien welke producten je zoal kunt verwachten. Wij verpakken het vlees in kleine, praktische delen zodat het in jouw vriezer past en vlug te ontdooien is!

Vleespakket van de boer

Het vlees is van onze Groninger Blaarkop koeien. Wij houden uitsluitend Groninger Blaarkop koeien en doordat deze koeien veel in beweging zijn en een groot deel van het jaar 24/7 buiten leven, smaakt het vlees extra lekker! Het vlees is gemarmerd (met vet dooraderd), wat een zeer verfijnde smaak geeft. Onze koeien krijgen geen preventieve antibiotica of andere onnatuurlijke toevoegingen. Onze koeien zijn 100% grasgevoerd, dit is natuurlijker, lekkerder, beter voor het milieu én gezonder! Wij werken als één van de weinige boerenbedrijven met een gesloten kringloop op bedrijfsniveau, dat betekent dat wij géén voer van buiten het bedrijf aanvoeren, dat wij géén mest van buiten halen, dat wij geen kunstmest toevoegen en dat wij geen bestrijdingsmiddellen gebruiken. Hiermee zijn wij een onderzoeksbedrijf voor de Wageningen Universiteit.

Het duurzame vlees van onze Blaarkop koeien wordt direct na het snijden en verpakken (vacuüm) diepgevroren. Doordat je het vlees ophaalt bij de boerderij of bij een andere afhaallocatie, hoeven er geen kostbare en milieubelastende maatregelen genomen worden om het vlees op te slaan en te vervoeren. Wij verpakken ons diervriendelijke vlees in duurzame papieren tassen/dozen, die je zelf eventueel kunt hergebruiken.

Wij vriezen het vlees professioneel in, zodat het bij jou thuis zó de vriezer weer in kan. Door het directe invriezen blijven de kwaliteit en smaak perfect. Het is belangrijk dat vlees snel wordt ingevroren. Bij vlees dat maar langzaam onder het vriespunt komt, gaan vleessappen kristallen vormen, die de spiervezels kunnen beschadigen. Doordat het vlees bij onze slager op professionele manier direct diepgevroren wordt, gaat er niets van de kwaliteit verloren. Lees meer over het proces van slachten op onze site!

Goed om te weten: De aantallen en gewichten van de vleespakketten zijn een indicatie. Omdat wij het belangrijk vinden de koe in het geheel te benutten, kan de inhoud van de pakketten iets verschillen. Maar een 3 kilo pakket zal nooit lichter zijn dan 3 kilo en dat geldt vanzelfsprekend voor alle pakketten. In de beschrijving van de pakketten staat aangegeven welke producten je kunt verwachten. Ons duurzame vlees wordt in kleine, praktische delen verpakt, zodat het gemakkelijk in de vriezer past en het vlug te ontdooien is!

Al onze producten zijn glutenvrij.

Eat it to save it!

Door het vlees van de Groninger Blaarkop te consumeren, draag je juist bij aan de instandhouding van het prachtige zeldzame koeienras. Eat it to save it: eet het om het te behouden! Wij verkopen het vlees heel bewust in de vorm van vleespakketten. Volop keuze en wel zo duurzaam! De Groninger Blaarkop kaas verkopen we per 500 gram, in heel Nederland bezorgd via Blaarkopkaas.nl.