Kaas van Eytemaheert

Sinds 2020 melken wij onze raszuivere Groninger Blaarkop koeien. Onze koeien eten alleen gras van eigen kringloop. Geen graan of krachtvoer. Dit maakt de kaas uniek: 100% grasgevoerde kaas. Met onze gesloten kringloop op bedrijfsniveau en onze natuurinclusieve bedrijfsvoering kunnen wij met recht zeggen dat onze Blaarkop kaas uniek is in zijn soort. 

Blaarkop kaas

Onze Blaarkop kaas wordt met de grootste zorg en expertise gemaakt door Kaaslust, een hoog aangeschreven ambachtelijke kaasmakerij in Veenhuizen (met productieruimte in Oosterwolde). Jan Craens en zijn team maken de heerlijkste kazen en wij zijn er trots op dat onze kaas daar één van is! De melk wordt bij Kaaslust gepasteuriseerd (laagpasteurisatie), waarna er zuursel en lebstremsel wordt toegevoegd en het kaasproces van start gaat. Voor het coaten van de kaas, wordt gebruik gemaakt van biocoating vrij van natamycine. 

De eerste jonge kazen zijn klaar om van te proeven en genieten. Je koopt deze unieke Groninger Blaarkop kaas in onze webwinkel (lokaal aan huis bezorgd), bij Coop Koetsier in Vries, Coop Spithorst in Norg, Coop Simonides Vledder én Diever en bij Kaaslust in Veenhuizen.

Groninger Blaarkop kaas