Eytemaheert Kaas

Van de melk van onze Groninger Blaarkop koeien wordt de heerlijkste kaas gemaakt. Onze koeien eten alleen gras van eigen kringloop. Geen graan of krachtvoer. Dit maakt de kaas uniek: 100% grasgevoerde kaas. Met onze gesloten kringloop op bedrijfsniveau en onze natuurinclusieve bedrijfsvoering kunnen wij met recht zeggen dat onze kaas uniek is in zijn soort. 

Blaarkop kaas

Onze Blaarkop kaas wordt met de grootste zorg en expertise gemaakt door Kaaslust, een hoog aangeschreven ambachtelijke kaasmakerij in Veenhuizen (met productieruimte in Oosterwolde). Jan Craens en zijn team maken de heerlijkste kazen en wij zijn er trots op dat onze kaas daar één van is! De melk wordt bij Kaaslust gepasteuriseerd (laagpasteurisatie), waarna er zuursel en plantaardig stremsel wordt toegevoegd en het kaasproces van start gaat. Voor het coaten van de kaas, wordt gebruik gemaakt van biocoating vrij van natamycine. 

In 2022 hebben wij de stap gezet om de opslag, het onderhoud en de verkoop van onze Eytemaheert kaas neer te leggen bij Intercheese BV. Intercheese is een partner van Kaaslust geworden. Met deze stap kunnen wij ons verder toeleggen op de ontwikkeling van Gebied Eytemaheert en aanverwante werkzaamheden. 

Wil jij deze heerlijke unieke Eytemaheert kaas kopen? Bekijk dan de verkooppunten.

Als bedrijf geïnteresseerd in het opnemen van deze kaas in het assortiment? Neem dan contact op met Intercheese Holland

Groninger Blaarkop kaas