ovenschotel gehakt

Gehakt

4

45 minuten

Ingrediënten

  • Rundergehakt; 500 gr.
  • Aardappelen: ca 1 kilo
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • boter; 40 gr.
  • bloem; 40 gr.
  • melk; 300 ml.
  • geraspte kaas; 100 gr.
  • gehaktkruiden
  • zout
  • peper
  • tijm

Ik maakte dit gerecht op een regenachtige dag in de zomer. De dag ervoor volop zon en warmte, maar opeens regen en kou. Dit gerecht is heerlijk op zo'n herfstige dag: echt comfortfood!

Gehakt is altijd goed voor een makkelijke en smakelijke ovenschotel, in combinatie met aardappelem. Ik koos voor bloemkool, maar ook andere groenten passen goed in een overschotel (bijvoorbeeld prei of wortel). Om het gehakt om smaak te brengen gebruik je natuurlijk de biologische gehaktkruiden van Het Blauwe Huis. 

1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar.

2. Maak ondertussen de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes. Kook de bloemkool beetgaar.

3. Terwijl de aardappelen en bloemkool opstaan, bak je het gehakt rul (zonder boter of olie toe te voegen). Voeg dan de gehaktkruiden en een gesnipperd uitje toe. Laat de ui lekker meegaren.

4 Giet de aardappelen en de bloemkool af en draai ook het vuur onder de pan met gehakt uit. 

5. Doe de boter in een steelpannetje en laat het smelten. Wanneer het bruit voeg je de bloem toe. Goed roeren met een garde (houd het tempo er goed in). Het  vormt een stevig geheel. Voeg dan de melk toe en blijf goed roeren. Breng het al roerend aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes inkoken.

6. Voeg een snufje zout, peper en wat tijm toe aan de beachamelsaus.

7. Vet de ovenschaal in en doe eerst de aardappelen, dan de bloekool en het gehakt in de schaal. Giet er de bechamelsaus over en verdeel tot slot de kaas  er over.

8 Plaats het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

ovenschotel rundergehakt en bloemkool

 

 

Maak uw keuze
Gehakt