CSA Tuinderij Eytemaheert

Vanaf 2023 heeft Eytemaheert een CSA tuinderij, hiervan kun jij ook genieten, door lid te worden van deze tuinderij.

CSA tuinderij Eytemaheert is een CSA (Community Supported Agriculture) tuin, ook wel gemeenschapslandbouw genoemd. Tuinder Hans is de spil van de tuinderij, maar de CSA-leden zijn minstens zo belangrijk. Als CSA-lid kun je gedurende het oogstseizoen wekelijks genieten van een gevarieerd groentepakket. Vind je het leuk om af en toe mee te helpen in de tuin? Dat vinden we heel waardevol. Het mag, maar het hoeft zeker niet!

In dit concept verbinden de leden zich voor een seizoen aan de boerderij en zo deelt Eytemaheert samen met de leden de opbrengsten en de risico’s van de oogst. In een goed seizoen is er veel groente te oogsten, maar het kan ook een slecht jaar zijn en dan is er iets minder te verdelen. Omdat dit het eerste jaar is, zal de opstart wat meer tijd vragen dan de volgende jaren, denk aan de aanleg van de tuinderij en alle organisatorische klussen. Des te meer reden om juist nu al mensen aan ons te verbinden, want samen staan we sterker.

Wat zal er zoal te oogsten zijn? Denk aan koolsoorten, diverse boontjes, courgettes, sla, bieten, uien, andijvie, spinazie, wortel, aardappel etc. Seizoensgroenten uit de no-dig bedden en uit de volle grond, aangevuld met smakelijke kruiden en zachtfruit. In de kas zullen tomaten, paprika's en komkommers groeien.

tuinderij Eytemaheert

Wil jij graag lid worden, alleen, met z'n tweeen of met je gezin? Dit is het moment om te lid worden voor de oogst van 2023. We hebben nog enkele plekken beschikbaar voor het oogstseizoen 2023.

De eerste oogst is inmiddels uitgeleverd aan onze leden. Er wordt vrijdags geoogst, waarna dit door de leden kan worden opgehaald vanaf 16u op deze vrijdag, tot in de avond.

Je kunt kiezen voor een Klein Lidmaatschap voor huishoudens van één of twee personen (€350).

Je kunt kiezen voor een Groot Lidmaatschap voor een gezin (€700). 

De bedragen zijn gebaseerd op de voorinvesteringen (kosten grond, zaaigoed, compost, houtsnippers, materieel etc) en op de kosten van arbeid. 

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de Veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar jessica@eytemaheert.nl

Wil je op de Tuinderij mailinglist worden geplaatst, om zo als eerste op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen van de Eytemaheert Tuinderij? Vul het contactformulier hieronder in, met je mailadres en als bericht de woorden: Tuinderij nieuwsbrief. Bij vragen/opmerkingen kun je ook mailen naar jessica@eytemaheert.nl.

tuinderij eytemaheert