Update 2024: door een combinatie van omstandigheden hebben we moeten besluiten dat we dit tuinderij-jaar overslaan. We zijn in 2023 met vliegende vaart van start gegaan, met succes en met veel enthousiaste reacties van onze eerste leden. Ook is er veel interesse voor dit jaar getoond. We houden heel graag deze potentiele leden aan, we zetten in op een vervolg in 2025. 

CSA Tuinderij Eytemaheert

Sinds 2023 heeft Eytemaheert een CSA tuinderij, met leden die kunnen meegenieten van de oogst.

CSA tuinderij Eytemaheert is een CSA (Community Supported Agriculture) tuin, ook wel gemeenschapslandbouw genoemd. Tuinder Hans is de spil van de tuinderij, maar de CSA-leden zijn minstens zo belangrijk. Als CSA-lid kun je gedurende het oogstseizoen wekelijks genieten van een gevarieerd groentepakket. Vind je het leuk om af en toe mee te helpen in de tuin? Dat vinden we heel waardevol. Het mag, maar het hoeft zeker niet!

In dit concept verbinden de leden zich voor een seizoen aan de boerderij en zo deelt Eytemaheert samen met de leden de opbrengsten en de risico’s van de oogst. In een goed seizoen is er veel groente te oogsten, maar het kan ook een slecht jaar zijn en dan is er iets minder te verdelen. Omdat dit het eerste jaar is, zal de opstart wat meer tijd vragen dan de volgende jaren, denk aan de aanleg van de tuinderij en alle organisatorische klussen. Des te meer reden om juist nu al mensen aan ons te verbinden, want samen staan we sterker.

Wat is er zoal te oogsten? Denk aan koolsoorten, diverse boontjes, courgettes, sla, bieten, uien, andijvie, spinazie, wortel, aardappel etc. Seizoensgroenten uit de no-dig bedden en uit de volle grond, aangevuld met smakelijke kruiden en zachtfruit. In de kas zullen tomaten, paprika's en komkommers groeien.

tuinderij Eytemaheert

Wil je op de hoogte blijven van de tuinderij en mogelijk lid worden in het oogstjaar 2025? Stuur een mail naar info@eytemaheert.nl

Tuinderij Eytemaheert