Gehaktballetjes feta Eytemaheert

Gehakt

4

30 min

Ingrediënten

  • Rundergehakt; 500 gr.
  • Feta; 150 gr.
  • ui; fijngesneden
  • Teentje knoflook; fijn/geperst
  • Paneermeel; 5 eetl.
  • Ei
  • Olijfolie; 4 eetl.
  • Blik tomatenblokje; 2
  • Verse cherrytomaatjes; handjevol
  • Zout
  • Peper
  • Peterselie
  • Gedroogde Oregano
  1. Begin met het raspen van de feta boven het gehakt. Voeg hier de fijngesneden ui, de knoflook, peterselie, het ei, het paneermeel en wat zout en peper aan toe. Kneed alles goed door elkaar.
  2. Draai er gehaktballetjes van zo’n 3 cm van (met iets vochtige handen)
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan/hapjespan op matig vuur. Bak hierin de gehaktballetjes in ca. 6 minuten, af en toe omscheppen. Leg ze op een bord.
  4. Voeg de tomaten uit blik (met de saus) toe aan de pan en breng op smaak met zout, peper en oregano. Breng zachtjes aan de kook, zonder deksel.
  5. Voeg na 5 minuten de gehaktballetjes bij de saus en laat nog 10/15 minuten mee stoven.

Lekker met geurige basmatirijst.

 

Gehaktballetjes Eytemaheert

 

 

Maak uw keuze
Gehakt