bavette tortilla eytemaheert

Bavette

4

30 min

Ingrediënten

  • Bavette; 500 gr
  • 1 ui; gesneden
  • knoflook; 2teentjes; gesneden
  • paprika's; 3 kleuren
  • rode peper;half/heel naar smaak;gesneden
  • boter;eetl.
  • grote tortilla wraps; 4
  • kaas; 100 gram
  • zout
  • peper
  • chilipoeder
  • gemalen komijn
  • olijfolie
  1. Kruid de Bavette met zout, peper, chilipoeder en komijn (naar smaak). Laat wat olijfolie opwarmen in een koekenpan/hapjespan en voeg de bavette toe. Afhankelijk van de dikte beide zijden lekker laten aanbakken, circa 6 minuten per kant. De bavette mag mooi rosé blijven van binnen. Wanneer je tevreden bent met de gaarheid haal je de bavette uit de pan en laat je deze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  2. In de tussentijd doe je de gesneden ui en knoflook in de pan en dit fruit je aan. Voeg vervolgens de paprika en peper toe.
  3. Snijd (na ca. 10 minuten) de bavette in fijne reepjes en voeg deze bij de groente in de pan.
  4. In een schone pan een klontje boter laten smelten. Leg hier een tortilla op, leg daar wat (een kwart) geraspte kaas op. Dan de helft van het vlees en groentemengsel en nog wat kaas. Leg hier een tweede tortilla op en druk het geheel lichtjes aan. Laat de onderste tortilla bruinen en draai vervolgens het geheel (met behulp van een bord) om zodat ook de tweede tortilla bruin en krokant wordt.
  5. Doe hetzelfde met de andere twee tortilla’s.
  6. Snijd de tortilla’s in 8 stukken.

Serveer met guacemole, losse avocadoschijfjes, zure room en (eigengemaakte) salsa. Enjoy!

Salsa:
- Tomaten
- Koriander
- Rode ui
- Knoflookteentje
- Limoen of citroensap
- Rode peper
- Beetje olijfolie
De tomaten, peper en ui grof snijden. Alle ingrediënten in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en mengen maar. Zout en peper naar smaak toevoegen.

bavette recept

Maak uw keuze
Bavette