dikke lende rumpsteak blaarkop

Rump steak

4

20 min

Ingrediënten

  • Rump steak; 500 gram
  • knoflook; 2teentjes; gesneden
  • Rozemarijn; takje
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Rode/witte wijn; scheutje

De rump steak (ook Dikke lende genoemd) is een minder bekende biefstuk. Wij vinden dat jammer, want onze Blaarkop rump steak is zo ontzettend smaakvol en, mits juist bereid zoals bij alle biefstuk geldt, zeer mals. In het recept geef ik de beschrijving van hoe het medium te bereiden, want dat is toch echt de lekkerste manier om het te eten. Heb je het toch liever doorbakken? Geef het dan nog wat extra minuten in de pan.

Voor de wijn geldt dat rood of wit beide kan. Ik gebruikte witte wijn omdat ik daar nog een restje van had. Rood is echt net zo goed. 

  1. Snijd de knoflook en de rozemarijn heel fijn (evt. met vijzel), voeg zout toe naar smaak. Dep de ontdooide rumpsteak droog met een keukenpapiertje en smeer in met de knoflook-rozemarijnpasta.
  2. Verhit een pan (het liefst een gietijzeren pan) en voeg een goede klont roomboter toe. Voeg olijfolie om er voor te zorgen dat de boter niet te bruin wordt. 
  3. Leg de rumpsteak in de pan en doe er nog een snufje versgemalen peper op. Laat iedere kant 1 á 2 minuten bakken op hoog vuur. 
  4. Keer nogmaals en bak nog 2-3 minuten en voeg dan de wijn toe (het gaat nu goed stomen).
  5. Laat nog een paar minuten bakken en verwijder dan de steak uit de pan. laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Laat de wijn ondertussen indikken op middelhoog vuur.
  7. Snijd de steak en serveer met de wijnsaus. 

Echt zó lekker, geniet ervan!

Grasgevoerde Rump Steak van onze Groninger Blaarkop koeien proeven? Plaats een bestelling in onze webwinkel en geef aan dat je specifiek geinteresseerd bent in de rump steak. 

Rump Steak Eytemaheert

Maak uw keuze
Rump steak