Pulled beef draadjesvlees eytemaheert

Stoofvlees

4

15 min voorbereiding

Ingrediënten

 • Braadlappen; 700 gram
 • Boter
 • Zout
 • Peper
 • Rode wijn; 200 cl
 • Runderbouillon; 500 cl
 • Tomatenpuree; 70 gr.

Pulled Beef of Draadjesvlees? Het eerste is hip & happening, het andere ouderwets en traditioneel. Hoe je het ook noemt: dit gerecht is heerlijk en heel erg makkelijk te maken. Wat je vooral nodig hebt is tijd, tijd om het lekker lang op te laten staan, zachtjes pruttelend en af en toe even controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit (zo niet: even wat warm water toevoegen).

Ik laat stoofvlees graag lang opstaan, het liefst wel zo'n 4 uur. Korter kan wel, maar bij stoofvlees geldt voor mij toch wel: hoe langer hoe beter. Dit recept is heel basic: puur vlees. Aan jou de keus om er meer aan toe te voegen, veel (hardere) groenten lenen zich goed om toe te voegen. Een uitje, wortel, bedenk het maar. De braadlappen komen heel goed tot hun recht, door puur zout, peper, wijn en bouillon toe te voegen. De tomatenpuree zorgt voor een extra zuurtje (nóg malser vlees) en kleurtje aan gerecht.

 1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met (versgemalen) peper en zout.
 2. Verhit boter in de pan en voeg de braadlappen toe. Laat aan beide kanten bruin worden (middelhoog vuur).
 3. Voeg de wijn, de runderbouillon en de tomatenpuree toe. Roer door en voeg tot slot de 2 of 3 laurierblaadjes toe.
 4. Draai het vuur laag (zet de pan eventueel op een kleiner pitje), doe de deksel op de pan en laat het vlees zo'n 3 á 4 uur opstaan. Houd wel in de gaten of er nog genoeg vocht in de pan zit.
 5. Is het klaar? Haal het vlees uit de pan en trek het los. 

Je kunt het vlees nu weer terug in de pan doen of je serveert het in een aparte schaal. Voeg vooral wat van het saus toe, want dat maakt het extra sappig en smaakvol.

Comfortfood ten top: geniet!

pulled beef braadlappen eytemaheert

Pulled beef Eytemaheert

 

 

Maak uw keuze
Stoofvlees