Beef Bulgogi Hollandse biefstuk Eytemaheert

Hollandse Biefstuk

4

30 min

Ingrediënten

  • Hollandse biefstuk; 500 gram
  • Groene appel; halve; fijngesneden
  • Gember; eetlepel; fijngesneden
  • Knoflook; 2teentjes; geperst
  • Bruine suiker; eetlepel
  • Rode peper; halve; fijngesneden
  • Sojasaus; 3 eetl.
  • Sesamolie; 2 eetl.
  • Kropje kleine sla

Beef Bulgogi is een traditioneel Koreaans gerecht. Ik heb het naar vrije interpretatie aangepast. Een beetje van mezelf en een beetje van de traditie. Ik gebruikte onze Hollandse Biefstuk. Smaakvolle biefstuk, welke wel iets meer aandacht vraagt dan bijvoorbeeld de zeer malse haasbiefstuk. Daarom leent de Hollandse Biefstuk zich perfect voor het fijnsnijden in een gerecht als deze. Een belangrijke tip: snijd de biefstuk terwijl het nog halfbevroren is: zo kun je het gemakkelijk in fijne repen snijden (met een scherp mes, dat altijd). Snijd de biefstuk tegen de draad in, ook belangrijk.
In plaats van ‘hoe het hoort’ gebruikte ik appel i.p.v. peer. Ook heb ik het fruit niet geraspt, maar fijn gesneden. Iets meer bite en meer herkenbaar.

  1. Roer de soja, sesamolie, appel, gember, knoflook, peper en suiker door elkaar in een ruime kom.
  2. Snijd de biefstuk in fijne plakjes (tegen de draad) en voeg toe aan de marinade. Goed mengen en ca. 1 uur marineren op kamertemperatuur.
  3. Verwarm een grote koekenpan en doe een beetje plantaardige olie in de pan. Voeg de helft van het vlees toe, of in ieder geval niet meer dan direct in de pan past (geen overlap). Het vlees eerst even niet bewegen in de pan, daarna voorzichtig omroeren. Het heeft maar even nodig, omdat het vlees zo dun gesneden is. Leg het vlees op een bord en dek af.
  4. Herhaal stap 3 met de rest van het vlees.
  5. Serveer de Beef Bulgagi in de slablaadjes.

Serveer verder bijvoorbeeld met rijst en een frisse salade van bosuitjes, komkommer en tomaten (met een eenvoudige azijn&olie dressing). 

beef bulgogi Hollandse biefstuk Eytemaheert

Maak uw keuze
Hollandse Biefstuk