Grasgevoerd is gezonder
Grasgevoerd is gezonder, voor dier én mens. Onderzoek heeft aangetoond dat vlees van dieren die alleen gras en puur zongedroogd hooi eten (droog gras dus), een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren heeft. Omega-3 is gezond. Ook heeft grasgevoerd vlees een hoger CLA (Cojugated Linoleic Acid) gehalte en een hoger vitamine A en E gehalte, in vergelijking met gangbaar geproduceerd vlees. De vetzuren zijn bekend bij vette vis, maar ook het eten van vlees van dieren die grasgevoerd zijn, voorziet in de behoefte aan Omega-3 en CLA. Van belang voor het hebben van deze gezondheidsvoordelen is dat de koeien volledig 100% grasgevoerd moeten zijn, zeker ook de laatste maanden voor de slacht. In de praktijk mesten veel veehouders toch hun vee af met graan (of ander krachtvoer). Dan is het géén grasgevoerd vlees meer. Eytemaheert voert 100% exclusief kruidenrijk gras aan haar koeien. Grasgevoerd vlees zoals de natuur het bedoelde en zoals mensen het al duizenden jaren eten.
Grasgevoerd is lekkerder
Grasgevoerd is lekkerder, want het vlees heeft de geur én smaak van het vlees zoals vlees 'vroeger' smaakte. Onze klanten zeggen: 'vlees zoals het hoort te smaken'.
Grasgevoerd is natuurlijker
De koe is een grazer. En wat graast de koe dan van nature? Gras. Geen mais, krachtvoer en granen. Nee, niets van dat alles, enkel gras en andere plantsoorten die in natuurlijke weides staan. Grasgevoerd is vele malen natuurlijker dan de (vlees)koeien die allerlei toevoegingen krijgen. Onze koeien staan dicht bij de natuur, dat zit in hun ras en in de manier waarop wij ze houden. Gehoornd, zonder antibiotica, de kalfjes drinken verse koeienmelk (géén kunstmelk), het land wordt natuurlijk gehouden én het voer is puur natuur. Omdat alleen vers gras niet jaarrond te realiseren valt, eten de koeien in de wintermaanden op stal, zongedroogd hooi en kuilgras, afkomstig van ons eigen land.
Grasgevoerd is milieuvriendelijk
Doordat de voeding puur en natuurlijk is, stoot de grasgevoerde koe veel minder co2 uit dan de gangbare (vlees)koe. Ook is de uitstoot minder dan bij de meeste biologisch gehouden koeien, want ook binnen de biologische veehouderij is bijvoeren gebruikelijk. Grasgevoerd is milieuvriendelijk: zeer geschikt voor de bewuste consument die niet alleen goed en lekker vlees belangrijk vindt, maar ook bewust is van de milieuimpact van de (vlees)consumptie. Ons vee en de manier waarop ze wordt gehouden zorgt voor de opslag van co2 in de bodem, en juist dat is zo essentieel in het wapenen tegen klimaatverandering. Het grazen en weiden op onze natuurlijke weides draagt bij aan een gezonde bodem en daarmee aan het herstel van biodiversiteit.