Riblappen
4
15 min voorbereiding
Ingrediënten
- riblappen; 1 kg
- 1 ui; fijngesneden
- Knoflook; 2teentjes; geperst
- 6 tomaten; in vieren
- 2 laurierbladeren
- olijfolie; 4 eetl.
- rode wijn; 150 ml
- verse pasta; 500 gr.
- citroenrasp en -sap
- versgemalen peper
- verse peterselie;gehakt
- parmezaanse kaas
Stoofvlees zoals riblap is niet alleen heel lekker met aardappels en groente. Het is ook bijzonder smaakvol gecombineerd met verse pasta. Minder winters, minder traditioneel. Een leuke en lekkere manier om ook je pasta eens anders te serveren. Als pasta kun je denken aan spaghetti, tagliatelle of papardelle.
- Bestrooi de riblap met zwarte peper. Verhit de olie in een braadpan (met dikke bodem) en bak de riblap in 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe, roer goed door. Voeg, wanneer de ui zacht is, de tomaten en laurier toe. Laat even stoven.
- Blus af met de rode wijn en laat het op laag vuur inkoken tot 1/3e. Voeg daarna water toe, tot het vlees geheel onderstaat. Stoof het vlees gaar op laag vuur totdat het uit elkaar valt (hoe langer hoe beter). Roer af en toe en controleer of er voldoende vocht onder staat. Voeg tot slot zout toe.
- Bereid de verse pasta in ruim zout water, in een paar minuten beetgaar. Giet de pasta af en meng de saus door de pasta, waarbij de pasta de saus als het ware opzuigt en de saus mooi om de pasta blijft hangen.
- Roer er wat citroenrasp en –sap en de peterselie door. Garneer met de parmezaanse kaas.
Ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten. Serveer er een eenvoudige groene salade bij, met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.
Deze heerlijke en eerlijke riblappen bestel je natuurlijk bij natuurboerderij Eytemaheert: waar natuur, landbouw en duurzame voeding samenkomen. Neem een kijkje in onze webshop.