Entrecote
4
20 min
Ingrediënten
- 4 entrecotes
- roomboter; flinke klont
- balsamicoazijn; 100 ml
- tijm; theel.
- peper
- zout
- aluminiumfolie
Goed vlees heeft geen opsmuk nodig. Deze entrecotes bak je eenvoudig in de roomboter, alleen gekruid met peper en zout. Van de balsamicoazijn maak je heerlijke saus voor bij de entrecotes.
- Zorg ervoor dat de entrecotes op kamertemperatuur zijn voor bereiding. Bestrooi de entrecotes met peper en zout.
- Verhit een koekenpan en voeg de roomboter toe. Wanneer de boter begint te kleuren voeg je de entrecotes toe. Bak het vlees op halfhoog vuur. 3 minuten per kant maakt de entrecotes medium rare. Houd de boter in de gaten: dreigt het te verbranden draai dan het vuur iets zachter.
- Haal de entrecotes uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
- Laat wat bakvet in de pan (ongeveer een eetlepel, de rest giet je weg) en schenk de azijn erin. Draai het vuur naar matig en schraap met een houten(!) spatel de aanbaksels los van de panbodem. Laat de saus ca. 6 minuten zachtjes inkoken.
- Voeg de tijm toe aan de saus en serveer bij óf met de entrecotes.
Serveer met gebakken aardappels of dikke verse friet. Een lekkere groene salade erbij… Eet smakelijk!