Velen zijn bekend met Wagyu vlees, of ze het nu wel of niet hebben gegeten. Het belangrijkste kenmerk van de Wagyu? De fijne dooradering met vet ('marmering').

Hollands Wagyu: de Groninger Blaarkop

Laat deze marmering nu nét het belangrijkste kenmerk zijn van het sublieme vlees van de Groninger Blaarkop. Waarom van ver halen (Wagyu komt oorspronkelijk uit Japan), terwijl wij in Nederland zulk prachtvlees hebben van koeien die steeds minder voorkomen? Juist door het vlees van de Groninger Blaarkop te eten, help je mee dit ras in stand te houden, want: 'eat it to save it'! Het vlees is zeer smaakvol en heerlijk mals. Doordat onze Blaarkop koeien grasgevoerd zijn, is het ook nog eens bewezen gezonder en milieuvriendelijker. 

 

Wagyu maar dan van dichtbij

Nee, de Blaarkop ís geen Wagyu, maar minstens net zo lekker. Ben jij een echte vleesliefhebber én vind je het belangrijk dat de dieren een goed en betekenisvol leven hebben gehad? Wil jij graag een gezond stukje vlees op tafel en vind je het belangrijk dat onze inheemse zeldzame rassen in stand blijven? Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje in onze webwinkel

wagyu groninger blaarkop