Slow Food en Eytemaheert

Eytemaheert gelooft sterk in de Slow Food gedachte van voedsel dat op eerlijke, transparante en duurzame wijze wordt geproduceerd. Geen snelle en industriele voedselproductie. Juist kleinschalig, traditioneel en eerlijk voedsel en vlees.

Onze Groninger Blaarkop koeien leven goed, lang en duurzaam. Ze eten gras en krijgen de tijd om rustig te groeien. Krachtvoer is niet nodig, ze hoeven niet na twee jaar al geslacht te worden en dan zoveel mogelijk vlees op te leveren. Wij gaan uit van de natuurlijke kenmerken en behoeften van onze koeien. Na een lang en goed leven, zorgt het vlees van de Blaarkop koeien voor eerlijk en gezond rundvlees voor de bewuste consument.

Slow Food Eat it tot Save it

Wij houden Groninger Blaarkop koeien, een inheems oerras. Sterk, gezond en prachtig. Helaas is de Groninger Blaarkop een bedreigd runderras, doordat de doorgefokte productiekoeien veel meer worden gehouden en geconsumeerd. De vraag naar de commercieel meer interessante koeien is de afgelopen deccenia gevoed en gegroeid (veelal door de grote retailers en fabrieken), ten koste van de zeldzame traditionele rassen. Slow Food en Eytemaheert willen dit anders: meer vraag naar vlees van de zeldzame rassen zoals de Blaarkop, zorgt voor een groter aanbod en dus een toename in de populatie. Want echt: de smaak van het Blaarkop vlees doet zeker niet onder voor de hippe rassen. Draag je steentje bij aan de groei van de Blaarkop en eet juist het vlees ervan.

Meer weten of Slow Food? Ook lid worden is mogelijk!