Hele kip oven biologisch

Kip

4

15 minuten voorbereiding

Ingrediënten

  • Hele kip
  • Aardappelen
  • Wortelen
  • Knoflook; 2 teentjes (geplet)
  • 2 uien
  • roomboter; flinke klont
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Takje rozemarijn

Een heerlijke kip uit de oven, biologisch en langzaam gegroeid. De kippen in onze webshop wegen circa 1700 gram, hiervan kunnen tot zo'n 6 personen van smullen. Dit recept is eenvoudig en basic: snel in de oven te plaatsen en simpel qua kruiden. Jij kunt er aan toevoegen wat je wilt, ook qua groenten erbij. 

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Vet de ovenschaal in met (room)boter en voeg de geschilde en gesneden aardappelen en groenten toe. Meng er wat olijfolie en zou en peper aan toe, hussel door.
  3. Maal peper en zout aan de binnenkant van de kip, voeg ook boter toe: smeer goed uit over de binnenkant. Doe hetzelfde met de buitenkant (zout, peper en boter).
  4. Plaats de kip tussen de groenten in de ovenschaal. Zet in de oven en laat ca. 60 minuten bakken. Leg tijdens het bakken de kip af en toe andersom in de ovenschaal, zodat de kip aan alle kanten mooi bruin wordt.

Tip: met een vleesthermometer bepaal je heel gemakkelijk de perfecte temperatuur van de kip. 

Maak uw keuze
Kip