Vleespakketten afhalen oktober
Lees meer

Natuurlijke honing

Bij Eytemaheert kun je ook heerlijke échte honing kopen, rechtstreeks van de imker. Natuurlijke honing, niks meer en niks minder. Kwaliteit en smaak staan ook hierbij voorop. Zo lekker en zoet, om je vingers bij af te likken.

Natuurlijke honing kopen

Wil je natuurlijke honing kopen? Wij vertellen je graag wat over de herkomst:

Op Sandebuur 7 te Roderwolde staat de boerderij van Janneke, “it Utein”. Janneke houdt al bijna 30 jaar haar bijen, de laatste jaren van het ras Carnica. 
Deze bijen zijn geselecteerd op zachtaardigheid, trage zwermneiging en een hoge honingopbrengst.
Als de bijen van de nectar honing hebben gemaakt verzegelen ze de raten. Daarna slingert de imker de raten en stroomt de honing!
Zij produceert 300 tot soms 400 potten honing per jaar.

bijenraat

In het voorjaar is er eerst "Onlanden Honing": vanaf Sandebuur vliegen de bijen eerst op de wilgenkatjes, gevolgd door de massaal aanwezige paardebloemen en dan op de fruitbomen van Sandebuur.
Een heerlijke, zachte honing met als bijnaam: "Sambers Gold".

Half juni verplaatst Janneke de bijenkasten naar Scheemda, in Oost Groningen. Daar staan dan zo'n 40 oude lindebomen te bloeien.
De lindebloesem zorgt voor een heerlijke honing met als specialiteit de lichte nasmaak van munt.

Natuurlijke honing van de imker

Met deze honing koop je natuurlijke honing van de imker. Janneke zorgt goed voor haar bijen door goed en gevarieerd voedsel aan te bieden: veel stuifmeel en nectar. De beplanting op het erf is insect vriendelijk. Daarnaast behandelt ze de volken op biologische wijze tegen de varroamijt.