Gezond vlees, bestaat dat nog? Het imago van vlees, ook van rundvlees, is niet altijd even goed. Het rundvlees van boerderij Eytemaheert is met recht gezond vlees te noemen.

Gezond vlees

Het vlees van onze Blaarkop koeien is gezond vlees, omdat het puur en natuurlijk vlees is. Onze koeien zijn echte oerkoeien en leven op een manier dat daarop aansluit. Ze zijn een groot deel van het jaar buiten, ze eten puur en alleen gras, zoals het een echte grazer betaamt. Onze koeien leven lang, langer dan gebruikelijk binnen de vleesveehouderij. Waar veel vleeskoeien met een jaar of twee al geslacht worden, vinden wij het belangrijk dat onze koeien langer leven en ook meerdere kalfjes hebben kunnen krijgen (behoud van het ras). De koe krijgt de tijd om langzaam en op natuurlijke manier te groeien. Pas wanneer ze circa 6 jaar oud zijn worden de koeien geslacht, waarna de koe een (h)eerlijk stuk vlees geeft. Kijk in onze webshop voor al ons gezonde vlees en meer.

Gezond vlees is natuurlijk vlees

Onze koeien zijn grasgevoerd. Grasgevoerd betekent dat ze niet worden bijgevoerd met krachtvoer (zoals mais, soja en graan), maar echt puur natuur gras eten. Ook hooi en kuilgras zijn gras. Onze koeien krijgen op deze manier voeding dat aansluit bij hun natuurlijk en niet-doorgefokte aard. Ze groeien langzaam en dus natuurlijk. 

Alle voordelen van grasgevoerd vlees.