Veelgestelde vragen CSA Tuinderij Eytemaheert

Inhoud oogst/ lidmaatschap

1. Wat kan ik verwachten van de wekelijkse oogst?

Omdat er aan het begin van het seizoen, en aan het einde van het seizoen, minder te oogsten valt dan midden in het seizoen, zal er niet iedere week een zelfde hoeveelheid uitgeleverd kunnen worden. Houd hier rekening mee. In de piek van het seizoen zal er naar verwachting voldoende oogst zijn voor 5/6 maaltijden per week, aangevuld met verse kruiden en mogelijk zachtfruit. 

2. Kan ik het aangeven als ik bepaalde groenten niet lust?

In principe is het motto ' eten wat de pot schaft', omdat het anders niet werkbaar is. Mocht je vanwege bepaalde allergieen bepaalde producten echt niet eten (en je eventuele gezinsleden ook niet) geef dit dan aan en dan zullen we daarmee zoveel mogelijk rekening houden.

3. Kan ik een kleiner/groter lidmaatschap aflsuiten dan de twee aangeboden lidmaatschappen?

Een kleiner lidmaatschap is niet mogelijk. Wanneer je van mening bent dat een lidmaatschap niet past bij jouw situatie, geef dit dan aan. Wij zullen dan kijken of, en hoe, we hier een aanpassing op maat voor kunnen maken. Ons streven is wel zoveel mogelijk onze huidige twee opties aan te houden, voor de overzichtelijkheid en helderheid. 

4. Wat als de oogst tegenvalt door weersomstandigheden en/of plagen?

Wanneer de oogst tegenvalt door omstandigheden waar wij geen invloed op hebben, dan delen we in deze pech. Wanneer de oogst heel goed uitpakt, delen we ook. Wanneer het echt dusdanig tegenvalt dat er nauwelijks te oogsten valt, dan zullen wij dit in goede afstemming en in redelijkheid compenseren. Dit zullen we dan als groep met elkaar bespreken en oplossen. 

5. Wat gebeurt er met mijn week-oogst wanneer ik op vakantie ben?

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er twee mogelijkheden: je kunt je oogst die week/weken laten vervallen, óf je laat je oogst door iemand anders afhalen. In beide gevallen vernemen we dat graag tijdig, zodat we hiermee rekening kunnen houden.

6. Zijn er ook andere afhaallocaties dan Leutingewolde of kan mijn oogstdeel bezorgd worden?

Nee, de afhaal is wekelijks in Leutingewolde (Westeinde 1). Wij richten ons in ieder geval dit opstartjaar op alleen deze locatie. Ook bezorgen is voor ons niet haalbaar. Mocht je verder weg wonen, dan zou je zelf een groepje mensen uit je buurt kunnen organiseren, om allen lid te worden en het afhalen zo te verdelen. Let op: dit kunnen wij niet faciliteren. En op dit moment hebben we nog slechts enkele plekken beschikbaar.

Betaling

1. Kan ik in termijnen betalen?

In termijnen betalen is, in afstemming, mogelijk. Dat kan in twee of drie termijnen. Stuur een mail naar jessica@eytemaheert.nl om dit af te stemmen.

2. Kan ik per week betalen, bij het afhalen van de oogst?

Nee, dit kan niet. Het is de bedoeling dat de betaling volledig (of deels bij betalen in termijnen) voldaan is vooraf aan de oogstperiode. Zo gaan we met elkaar de verbinding aan, precies wat zo waardevol is aan de CSA vorm van voedselproductie.

3. Moet ik lid worden om de producten van de tuinderij te kunnen kopen?

Ja, het lidmaatschap is een vereiste. Wel kan het zo zijn dat we aanvullende producten aanbieden om af te nemen naast de wekelijkse oogst. Dit kan dan los worden gekocht, tijdens het afhalen van je week-oogst.

Inspraak/betrokkenheid

1. Welke inspraak heb ik als lid van de CSA tuinderij Eytemaheert?

We staan open voor suggesties op allerlei vlak, bijvoorbeeld welke soorten er worden geteeld in de tuinderij. Ook moedigen we betrokkenheid aan als het gaat om de promotie van de CSA Tuinderij: we zien dit als een samenwerking.

2. Wat moet ik doen als ik klachten heb over de CSA Tuinderij Eytemaheert?

Geef dat dan aan bij ons, dan kunnen we ons best doen het op te lossen.

3. Moet/mag ik zelf oogsten?

We hebben er voor gekozen om onze leden niet zelf te laten oogsten, om het overzichtelijk te houden.

4. Mag ik helpen in de tuinderij?

Je mag zeker helpen in de tuinderij. Wel graag in afstemming met Hans, de tuinder. Wanneer je lid bent geworden, wordt je opgenomen in de Whats-app groep met alle leden. Zo kun je ook je interesse in meehelpen aangeven.