Diervriendelijke boerderij

Eytemaheert is een diervriendelijke boerderij. Onze Groninger Blaarkop koeien leven een heerlijk en goed leven. Natuurlijk voedsel, fris water, veel buiten (van april t/m november dag en nacht buiten), met veel ruimte om gewoon koe te zijn. Onze koeien worden niet gemolken, waardoor ze simpelweg lekker kunnen grazen en genieten van de rust en de ruimte.

De kalfjes die geboren worden drinken bij hun moeder, zoals de natuur het bedoeld heeft. Ook hebben onze koeien hun horens nog, want dit is een deel van de koe wat erbij hoort en echt een functie heeft. Bij een mens knippen we toch ook niet de oren af?

De koeien krijgen geen preventieve antibiotica. Bij eventuele ziekte zullen we indien nodig wél medicatie toepassen, bij voorkeur homeopatisch maar als het echt nodig is antibiotica. Wij willen onze dieren niet onnodig laten lijden. In de praktijk is het echter zo dat onze Groninger Blaarkop koeien zo sterk en gezond zijn, dat ziekte nauwelijks voorkomt. 

Wij geven onze koeien liefde en aandacht, maar niet teveel, want ze moeten vooral ruimte hebben en koe zijn. 's Winters staan onze koeien op stal, hier kunnen ze genieten van puur hooi en kuilgras afkomstig van ons natuurland. Warm , droog en veilig.

Wil je eens een kijkje nemen op onze boerderij? Je bent welkom, neem contact met ons op!

diervriendelijke boerderij