Voorproefje recepten Eytemaheert

08-05-2017

De bouw van de receptenpagina is gestart, nadat er eerst verschillende designs zijn uitgedacht en besproken. Ik heb inmiddels een aantal recepten uitgewerkt en in afwachting van het life gaan van de pagina, deel ik alvast één recept met jullie. Dat het jullie mag smaken!

Goed vlees heeft geen opsmuk nodig. Deze entrecotes bak je eenvoudig in roomboter, alleen gekruid met peper en zout. Van de balsamicoazijn maak je heerlijke saus voor bij de entrecotes. Serveer met gebakken aardappels of dikke verse friet. Een lekkere groene salade erbij… Eet smakelijk!

Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 4 entrecotes (circa 225-250 gram per stuk)
• Flinke klont roomboter
• 100 ml balsamicoazijn
• Theelepel tijm (gedroogd of vers)
• Peper
• (Zee)zout
• Aluminiumfolie

Bereiding
1. Zorg ervoor dat de entrecotes op kamertemperatuur zijn voor bereiding. Bestrooi de entrecotes met peper en zout.
2. Verhit een koekenpan en voeg de roomboter toe. Wanneer de boter begint te kleuren voeg je de entrecotes toe. Bak het vlees op halfhoog vuur. 3 minuten per kant maakt de entrecotes medium rare. Houd de boter in de gaten: dreigt het te verbranden draai dan het vuur iets zachter.
3. Haal de entrecotes uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
4. Laat wat bakvet in de pan (ongeveer een eetlepel, de rest giet je weg) en schenk de azijn erin. Draai het vuur naar matig en schraap met een houten(!) spatel de aanbaksels los van de panbodem. Laat de saus ca. 6 minuten zachtjes inkoken.
5. Voeg de tijm toe aan de saus en serveer bij óf met de entrecotes.

Less is more!!

 

entrecote Eytemaheert

Hallo! Ik (Jessica) deel op deze blog mijn ervaringen en de belevenissen op de boerderij Eytemaheert. Je kunt hier lezen over hoe het is om als nieuwbakken boerin vol overgave het boerenleven in te gaan, over ons boerengezin, over de koeien, over de vleesverkoop, over gerechten, over evenementen en nog veel meer. Soms geef ik je een inkijkje in mijn/onze persoonlijke zienswijze en ervaringen. Onze inspanningen zijn precies dat: inspanningen en dat is niet altijd makkelijk. Ik hoop je te inspireren, vermaken en informeren, want ons boerenleven is de moeite van het vertellen waard. 

 

Jessica Tepper-Kuiper