Van psycholoog naar boerin

30-10-2016

Nog maar een paar weken zal ik werken als gedragsdeskundige (schoolpsycholoog) in het voortgezet onderwijs. Ik heb deze baan opgezegd om me volledig te kunnen richten op onze boerderij en webwinkel Eytemaheert. Ik word boerin, maar dan wel een boerin in het digitale en social media tijdperk.

Maurits is de boer, hij geniet zo van de omgang met de koeien, van het maaien en hooien, hij spreekt de boerentaal. En ik? Ik ben geboren in de stad, in Groningen. Altijd in de stad gewoond, wat wist ik nou van het boerenleven? Vrij weinig, dat klopt. Nu weet ik dat het landelijke, het vrije, het ruime leven bij mij hoort. Ik kom tot rust, ben meer mezelf geworden. Ik vind geluk in de kleinste dingen.

Een taakomschrijving formuleren van mijn werk lukt niet zomaar, ik houd me met van alles bezig (en dat maakt het juist zo leuk). Ik beheer de website, schrijf de teksten en maak de foto’s. Ik voeg de producten toe en houd de voorraad bij. Daarnaast is het contact met de klant belangrijk, op allerlei manieren. Facebook is belangrijk, daar gebeurt veel. Het schrijven van deze blog is iets wat ik erg leuk vind, ik hou van schrijven en anderen deelgenoot maken van ons mooie en avontuurlijke leven op de boerderij. Zo zijn er nog veel meer zaken waarmee ik mij bezighoud voor onze webwinkel en onze boerderij. Tussen de bedrijven door richt ook ik me op het verder opknappen en onderhouden van onze prachtige boerderij: een boerderij vraagt altijd aandacht en liefde in onderhoud. En aangezien onze boerderij deccenialang niet deze functie heeft gehad, valt er zeker nog veel te doen. Ik doe het graag. Heerlijk zo praktisch bezig te zijn: je ziet wat ontstaan onder je handen, je creëert iets tastbaars. Verder hebben we nog volop ideeën, zijn we altijd aan het nadenken over wat we willen met en voor Eytemaheert, welke kant willen we op, welke koers gaan we varen. Het is erg leuk om als echtpaar dit avontuur samen aan te gaan, ik kan wel zeggen dat ik mijn man als collega heel leuk vind, we zijn een goed team.

werk uitzicht

mijn uitzicht als ik in mijn kantoor aan het werk ben, beter dan menig kantooruitzicht vermoed ik ;)

En natuurlijk hebben wij onze dochters, Rosa en Jasmijn. Van alles wat we hebben in ons leven, zijn zij het meest waardevol. Zij weten niet meer anders dan dat we op een boerderij wonen, dat we koeien hebben, dat we trekkers (tractors als je wil) hebben. Ik denk dat dat het allermooiste is van onze levensstijl, zeker nu ik mij volledig kan richten op Eytemaheert: wij leven samen, hebben tijd voor en met elkaar. Onze kinderen groeien op met een houding van hard werken, van terug naar de basis, van respect voor dier en natuur. Het kan mij ontroeren hen te zien stralen, hen te zien opgroeien met deze grondhouding, in vrijheid en ruimte.

Wauw, wat een stap, wat een keuze. Ik geniet met volle teugen en ik zeg met trots:
‘ik ben boerin’.

dochterhooi

Jasmijn tijdens het hooien van het land

 

Hallo! Ik (Jessica) deel op deze blog mijn ervaringen en de belevenissen op en rond boerderij Eytemaheert. Je kunt hier lezen over de onwikkelingen van ons bedrijf en het gebied dat we aan het inrichten zijn naar een steeds waardevoller natuurlijk landbouwgebied, waarbij wij als missie hebben optimaal een diversiteit aan voedsel te produceren, binnen de grenzen van de natuur.

Soms geef ik je een inkijkje in mijn/onze persoonlijke zienswijze en ervaringen. Onze inspanningen zijn precies dat: inspanningen en dat is niet altijd makkelijk. Ik hoop je te inspireren, vermaken en informeren, want wij hebben een uniek verhaal te vertellen.

 

Jessica Tepper-Kuiper