FoodTop100

21-11-2018

Wat was het een heerlijk feestje, maandagavond 19 november! Wij waren in Amsterdam, bij Pop Up Restaurant BAUT. Wat deden wij daar? Wij waren uitgenodigd als genomineerden voor de Foodtop100 van online Food Magazine FavorFlav. In deze Foodtop100 staat de crème de la crème van culinair Nederland, op diverse vlakken. Veel topchefs, culinair journalisten, food influencers én producenten. En wij waren daar één van! Wat een eer, maar ook heel goed om te merken dat niet alleen goed en lekker eten waardevol wordt gevonden, maar juist ook de herkomst ervan. Dat men in toenemende mate inziet dat het heel belangrijk is om de producten van Nederlands' zeldzame rassen op te kaart te zetten. Letterlijk en figuurlijk. Wij promoten specifiek het vlees van de Groninger Blaarkop, vanuit ons bedrijf en onze visie, maar wij vinden het zeker net zo belangrijk dat ook de andere inheemse (runder)rassen weer op waarde geschat gaan worden. Want: eat it to save it!

Onze inspanningen blijven niet onopgemerkt, en dat maakt ons trots. Maandag was het dus zover. Een borrel, feestelijk diner én een heerlijke after party. Aanwezig waren veel bekende gezichten, denk aan Robert Kranenborg, Ronald Giphart, verschillende 24 Kitchen chefs (zoals Hidde de Brabander, Danny Jansen en Hugo Kennis), Alain Caron, Jannie van der Heijden en nog veel meer. 

Tijdens het diner werd de ranking bekendgemaakt, door het brein achter FavorFlav Marcus Polman samen met caberatier Jan Jaap van de Wal. Vereerd zijn wij met onze plek in de lijst: 48.

De top 3? Op 3 de CEO van Tony's Chocolonely, op 2 André van Duin (ja, echt! Als presentator van Heel Holland Bakt en De Nieuwe Lekkerbek) en op 1 culinaire toppers Jonnie en Thérèse Boer van De Librije. 

Je kunt je voorstellen dat het een heel smakelijke avond was, met alle gangen bereid door verschillende topchefs. We hebben leuke en inspirerende mensen mogen ontmoeten en we hebben heerlijk gedanst tijdens de afterparty. Genieten was het! We verlieten het feestje met een gevulde maag, een geïnspireerd hoofd, een lichte wijnroes ;) én fijne goodie bags om nog even na te genieten. 

De hele top 100 vind je in dit artikel.

Foodtop100Foodtop100

Hallo! Ik (Jessica) deel op deze blog mijn ervaringen en de belevenissen op de boerderij Eytemaheert. Je kunt hier lezen over hoe het is om als nieuwbakken boerin vol overgave het boerenleven in te gaan, over ons boerengezin, over de koeien, over de vleesverkoop, over gerechten, over evenementen en nog veel meer. Soms geef ik je een inkijkje in mijn/onze persoonlijke zienswijze en ervaringen. Onze inspanningen zijn precies dat: inspanningen en dat is niet altijd makkelijk. Ik hoop je te inspireren, vermaken en informeren, want ons boerenleven is de moeite van het vertellen waard. 

 

Jessica Tepper-Kuiper