Food Professional Day

09-10-2018

Gisteren heb ik de eer gehad om deel te nemen aan de Food Professional Day in Wageningen. Een dag specifiek georganiseerd voor de professionele koks en andere food professionals van Nederland. Een jaarlijks evenement, met dit keer het thema Wild. Wild, maar jullie hebben toch koeien? Dat klopt, maar vanuit de vraag 'hoe wild is natuurvlees?' ben ik gevraagd als jonge ondernemer deel te nemen aan het zgn. 'keukencollege', op uitnodiging van Martin Scholten, directeur Animal Science aan de Wageningen Universiteit (WUR). Zó gaaf!

Met wie deelde ik het prodium tijdens het onderdeel De Wilde Kaart? Met Martin Scholten (WUR), chefkok Björn Massop, jager Joost Kunst en kunstenaar/ontwerper Vera Bachrach. Verschillende invoelshoeken, één verhaal. Een aantal van de andere sprekers waren Estée Strooker, Ellen Mookhoek en Joël Broekaert. Klinkende namen voor de Food Professional. Er werd onder andere gesproken over de regionale smaak van wild, over de feiten en cijfers achter wild, over voedselveiligheid, over de ecologische waarde van wild en natuurvee (ons onderdeel) én er werd live gekookt. 

Spannend vond ik het, natuurlijk, op een podium staan en spreken voor zo'n publiek. Al was mijn bijdrage maar bescheiden, ik vond het erg leuk. Het doet mij deugd dat Maurits en ik beide worden gezien als Food Professional, want eerlijk is eerlijk: het opzeggen van mijn baan als psycholoog, een echte baan waarvoor ik jaren heb gestudeerd, in ruil voor het minder concrete ondernemerschap in de agrarische wereld, was een behoorlijk spannende. En zoals ieder mens wil ik graag iets nuttigs doen en een wezenlijke bijdrage leveren aan de wereld, op welke manier dan ook. Nu doe ik dat door mij hard te maken voor de verduurzaming van de landbouw, door bij te dragen aan de natuur en biodiversiteit, door te helpen het zeldzame ras de Groninger Blaarkop in stand te houden en door mensen te enthousiasmeren bewuste (voedings)keuzes te maken. We're on a roll and proud of it :)

Jessica Food Professional

Food professional day 2018

Hallo! Ik (Jessica) deel op deze blog mijn ervaringen en de belevenissen op de boerderij Eytemaheert. Je kunt hier lezen over hoe het is om als nieuwbakken boerin vol overgave het boerenleven in te gaan, over ons boerengezin, over de koeien, over de vleesverkoop, over gerechten, over evenementen en nog veel meer. Soms geef ik je een inkijkje in mijn/onze persoonlijke zienswijze en ervaringen. Onze inspanningen zijn precies dat: inspanningen en dat is niet altijd makkelijk. Ik hoop je te inspireren, vermaken en informeren, want ons boerenleven is de moeite van het vertellen waard. 

 

Jessica Tepper-Kuiper