De mening van onze klanten

07-04-2017

Een aantal weken geleden heb ik een enquête opgesteld via een online enquêtetool. Leuk en zinvol om na te denken over wat we graag van onze klanten willen weten en vooral leuk en nuttig om de mening van onze klanten te ontvangen, waarbij ze allen dezelfde vragen beantwoorden. Dit maakt de mening van de klanten goed te interpreteren en vergelijken. Heel blij zijn we met de respons: er werd door veel van onze klanten gereageerd op het verzoek de enquête in te vullen. Maar nog blijer zijn we met de hoge mate van tevredenheid van de invullers: op het moment dat ik dit schrijf is ruim 80% zeer tevreden met de bestelling bij Eytemaheert en bijna 20% is tevreden. Eén invuller is ontevreden. Vinden we heel jammer, deze klant vond de kruiden van het lamsvlees niet naar zijn smaak. Zeker waardevolle feedback: dit kunnen we oppakken met de slager die het lamsvlees voor ons verwerkt en kruidt. Andere klanten zijn overigens wel tevreden met het lamsvlees.

Wij vroegen in de enquête onder andere naar de reden om te bestellen bij Eytemaheert. Hierbij kon worden gekozen voor meer dan één antwoordmogelijkheid. Ook kon de klant zelf nog een aanvullende reden invullen. Het blijkt dat onze klanten vooral het kopen van producten rechtstreeks van de boerderij erg belangrijk vinden (67%) en de kwaliteit/smaak van de producten is een belangrijke reden voor veel van onze klanten (67%). Ook duurzaamheid van de producten (44%) en een bewuste levensstijl (30%) spelen voor onze klanten een belangrijke rol. 

blog eytemaheert


Resultaten waar we blij van worden! Voor ons een bevestiging dat we een goed product leveren en dat onze klanten dit absoluut net zo sterk waarderen als wij zelf. En omdat wij zelf de boer zijn vinden wij de reden om te kopen rechtstreeks van de boerderij bijzonder inspirerend. Veel andere online vleesverkopers (en andere boerderijproducten) worden niet door de boer zelf, maar door een team online marketeers op de markt gebracht. Toch een grote tak er tussen dus. Onze klanten waarderen ons en onze producten om de duidelijke herkomst. Ook onze persoonlijke service en de snelheid van reageren wordt zeer gewaardeerd. Wij zeggen nu nog duidelijker tegen elkaar: ‘doorgaan zo en verder ontwikkelen op deze manier’.

Nog een tip van meerdere invullers: het toevoegen van recepten aan de website. Iets waar ik zelf al langer mee rond loop en waar ik des te meer zeker van ben dat ik daar tijd aan moet gaan besteden. Ik ben inmiddels begonnen met het uitwerken van recepten en de websitebouwers zijn aan de slag met een receptenpagina voor onze website. Leuk en uitdagend om mee bezig te zijn, ik ben immers maar een simpele thuiskok. Alle recepten die toegevoegd gaan worden zullen door ons gezin goedgekeurd worden, anders komen ze er niet op :)

Hallo! Ik (Jessica) deel op deze blog mijn ervaringen en de belevenissen op de boerderij Eytemaheert. Je kunt hier lezen over hoe het is om als nieuwbakken boerin vol overgave het boerenleven in te gaan, over ons boerengezin, over de koeien, over de vleesverkoop, over gerechten, over evenementen en nog veel meer. Soms geef ik je een inkijkje in mijn/onze persoonlijke zienswijze en ervaringen. Onze inspanningen zijn precies dat: inspanningen en dat is niet altijd makkelijk. Ik hoop je te inspireren, vermaken en informeren, want ons boerenleven is de moeite van het vertellen waard. 

 

Jessica Tepper-Kuiper