Boer zoekt vrouw

28-02-2017

Het kijkt toch anders, BzV, nu wij zelf een boerenbedrijf hebben. Mijn boer heeft al een vrouw, gelukkig maar. Nu ze aankomende aflevering ook echt bij de boeren uit logeren gaan en wij als kijker dus meer van de verschillende boerderijen zullen gaan zien, gaat het naar mijn idee pas echt beginnen. Ik ben benieuwd naar de verschillen tussen de boerenbedrijven in het buitenland en zoals de boerderijen in Nederland doorgaans te werk gaan. Ik heb al begrepen dat het in bv. Canada heel normaal is om hormonen toe te passen bij de koeien. Zij krijgen dus veelal hormonen toegediend ten bate van de groei, de melkproductie en dergelijke. In Nederland zeker niet gebruikelijk, zie ook dit artikel van LTO. Maar veel consumenten weten dit niet, veel mensen denken wellicht dat wat in het buitenland gebeurt ook in de Nederlandse veehouderij de normaalste zaak is. Ik durf te beweren dat de Nederlandse boeren (en daarmee de boerderijproducten van Nederlandse bodem) van het hoogste niveau zijn, zeker de boeren die net dat beetje extra doen om het dierenwelzijn en de duurzaamheid te verbeteren. Extensieve veehouderij is hier een voorbeeld van. Veehouderij waarbij er veel hectares zijn voor relatief weinig dieren (koeien in ons geval). Extensief is letterlijk het tegenovergestelde van intensief.

Terug naar Yvon en haar boeren. Leuk om te zien, leuk om mee te leven en stiekem leuk om te lachen om de boeren en diens potentiële vrouwen. Ik zou het niet willen, zo moeten wedijveren voor een man. Mijn man was helemaal geen boer toen wij elkaar ontmoetten, niet eens een boerenzoon (wel boerenkleinzoon, maar de boerderij van zijn opa was al lang niet meer in bedrijf). Ik vond dus eerst de man en pas later de boer, in één en dezelfde persoon. Ook zo kan het lopen. Voor veel mensen een gekke wending in ons leven, voor ons precies zoals het voelt te kloppen. Ik wens de naar een vrouw zoekende boeren alle geluk in de liefde, dat ze maar een leuke vrouw mogen vinden die ook de passie voor het boerenbedrijf zal ontwikkelen. Want samen is toch echt wel heel veel leuker dan alleen, en samen een mooi boerenbedrijf runnen is helemaal leuk en uitdagend! Is het ook romantisch? Ja toch ook zeker wel, maar niet altijd. Bij het samen de stal uitmesten is weinig sprake van de juiste voorwaarden voor een romantische sfeer, maar het brengt wel een gedeeld gevoel van teamwork, samen de schouders eronder zetten en samen voor de koeien zorgen. Stiekem tóch romantisch.

boer zoekt vrouw laarzen

Samen is het fijner! En de meisjes helpen graag een handje :)

Hallo! Ik (Jessica) deel op deze blog mijn ervaringen en de belevenissen op de boerderij Eytemaheert. Je kunt hier lezen over hoe het is om als nieuwbakken boerin vol overgave het boerenleven in te gaan, over ons boerengezin, over de koeien, over de vleesverkoop, over gerechten, over evenementen en nog veel meer. Soms geef ik je een inkijkje in mijn/onze persoonlijke zienswijze en ervaringen. Onze inspanningen zijn precies dat: inspanningen en dat is niet altijd makkelijk. Ik hoop je te inspireren, vermaken en informeren, want ons boerenleven is de moeite van het vertellen waard. 

 

Jessica Tepper-Kuiper