Biologisch vlees supermarkt

Hoewel producten uit de supermarkt  best eerlijk en echt biologisch kunnen zijn, worden deze grote retailers veelal niet gedreven door ideologische motieven voor dit type producten. Het draait om geld, veel geld. Op de prijzen van biologische producten zit een zeer grote marge, oftewel: de supermarkten verdienen er goud geld aan. De klant wil het graag betalen. De biologische boer verdient er ook iets meer aan dan dat de reguliere boer doet. Maar moet geld de enige reden zijn om biologisch te produceren en verkopen? Ook is vlees uit de supermarkt simpelweg niet traceerbaar.

Wij verkopen ons rundvlees direct aan de klant via de webwinkel, heel bewust zonder keurmerk. Een keurmerk is in onze ogen enkel een controlerend middel met commerciële doelen, en alleen nodig voor klanten die op een plek boodschappen doen waar de producten 'anoniem' zijn. Dan is een garantie nodig, maar bij het direct kopen bij de duurzame boer, ben je gegarandeerd van de goede en duurzame, diervriendelijke herkomst. Sterker nog: niet alleen de grote retailers worden gedreven door puur een economisch motief, ook vele bioboeren voelen zich gedreven om over te stappen vanuit een financieel motief. Niet omdat op een biologische manier boeren vanuit een intrsinsieke motivatie komt (uitzonderingen daargelaten). Wij houden onze koeien puur natuur omdat wij dit  alleen zo zouden willen, omdat dat in onze ogen de enige manier is. Niet om meer geld te kunnen verdienen. Wanneer de motieven niet intrinsiek zijn, is er meer ruimte voor het afwijken van de voorwaarden. 

Biologisch keurmerk

Het biologisch keurmerk is mooi voor de klant die kiest voor de snelle en standaard koop van supermarktvlees. Want het is altijd iets beter dan het reguliere vlees uit de supermarkt. Maar wil jij graag echt duurzaam en traceerbaar vlees, waarbij je zeker kan zijn van een intrinsieke motivatie van de boeren die de koeien houden? Kies dan voor vlees direct van de boer. Met het kopen van rundvlees van Eytemaheert steun je daarnaast ook het behoud van de zeldzame Groninger Blaarkop, want 'eat it to save it'. Bovendien steun je onze natuurinclusieve veehouderij en gehele visie op natuurbeheer. In alle keuzes die wij maken binnen ons bedrijf, staan natuurwaarden voorop. Het werken met een gesloten kringloop, met volledig grasgevoerde koeien, met actief behoud en herstel van biodiversiteit, met het beschermen van weide- en akkervogels, al deze zaken maken ons veel meer dan biologisch!

Vragen? Neem vooral contact met ons op.

biologisch vlees